Nordsjös eget kulturcenter fyller 20 år

För tjugo år sedan fick Nordsjö centrum ett nytt kulturcenter som var mycket efterlängtat av invånarna i området – Nordhuset. I dag betjänar husets aktörer – finska arbetarinstitutet, biblioteket, kulturtjänsterna och bokcaféet Pokkari – omkring en halv miljon kunder varje år. I Nordsalen ordnas årligen över 200 evenemang, och i höst fylls salen än en gång av maffiga föreställningar.

Firandet inleds i oktober med utställningen Yökuvia Vuosaaresta (Nattbilder från Nordsjö), som är resultatet av att en grupp invånare i Nordsjö har utmanats att fotografera sin miljö. Jubileumsårets program kulminerar i november, då Nordhuset bjuder på fantastiska kon-serter, teaterföreställningar, filmer och Nordsjös egna ljudkonstverk.

Helsingfors största stadsdel Nordsjö växer och förändras i rask takt. Nordhuset deltar i dialogen kring områdets utveckling med de olika sektorerna, lokala organisationer och invånare – på så sätt kan områdets kulturcentrum betjäna invånarna på bästa möjliga sätt även i framtiden

Välkommen att fira med oss – att skapa och uppleva vårt gemensamma jubileumsår.

Till Nordhuset 20 år -digibroschyr

Till evenemangskalender

Aktuellt i Nordhuset