Vapaa-ajan kurssit

Maksuttomat vapaa-ajan kurssit lapsille ja nuorille


Vuotalossa järjestetään kausittain vaihtuvilla teemoilla lasten ja nuorten taidekursseja. Kurssit ovat maksuttomia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kulttuurituottaja Hanna Westerholm hanna.westerholm@hel.fi 


Vuotalon Ihan sama? -kesäleirit 

ma-pe 14.-18.6. klo 10-14
HUOM! Vallisaaren retkipäivä to 17.6. klo 9-15

Vuotalon kesäleireillä liikutaan kaupunkiluonnossa sekä tutkitaan merellistä elämää ja ympäristöä taiteilijan silmin. Opitaan vaikuttamaan omaan lähiympäristöön ja sen suojelemiseen, tutkitaan kasvun ihmettä ja yhdistetään tekemisessä taide- ja ympäristökasvatuksen menetelmiä. Leiriviikkoon kuuluu retki Vallisaareen, Helsinki Biennaaliin.

Paikka: Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi, 14.4.2021 alkaen 

Hinta: maksuton


Kuplia ja räpylöitä – Taidetta metsissä ja rannoilla (7-9-vuotiaille)

Jos pidät luonnossa liikkumisesta ja käsillä tekemisestä niin tämä leiri on sinulle! Leirillä retkeillään Vuosaaren rannoilla ja metsissä, veneillään Vallisaareen ja tehdään merellisen ympäristön inspiroimaa ympäristöystävällistä taidetta. Ympäristöä tutkitaan ja havainnoidaan taiteilijan ja luonnon ystävän silmin. Kokeillaan monenlaisia kädentaitojen tekniikoita, joista on iloa leirin jälkeenkin.

Ohjaaja: kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko 


Tunne luontosi! - Ympäristötaiteen kesäkurssi (9-11-vuotiaille)

Kurssilla tutkitaan lähiympäristöä ja luontosuhdetta taiteen keinoin: kartoitetaan lähiluontoa, tehdään taidetta kaikkien iloksi, tutustutaan kasvien kasvuun ja tehdään tekoja luonnon hyväksi! Kurssilla ulkoillaan Vuosaaressa, tehdään retki Vallisaareen ja pohditaan taiteen keinoin, kuinka saman meren rannoilla ihmiset ovat yhteisen luonnon äärellä. Kurssilla opitaan luonnon havainnointitaitoja ja erilaisia taiteen menetelmiä.

Ohjaaja: ympäristökasvattaja Anna Haukka


Ääni luonnolle – Vaikuttamisvideokurssi (11-13-vuotiaille)

Oletko kiinnostunut mediasta ja viestinnästä? Onko sinulla vahvoja mielipiteitä, tai haluatko vaikuttaa ympäristöösi? Luonto tarvitsee äänesi, ja juuri sinä voit vaikuttaa videoilla! Kurssilla liikutaan Vuosaaren luonnossa, tehdään retki Vallisaareen ja opitaan videotuotannon tekemisen perusteet suunnittelusta toteuttamiseen ja valmiiksi leikkaamiseen. Oppilaat käyttävät pääasiassa omia laitteitaan, esimerkiksi älypuhelin/tabletti ja kuulokkeet riittävät mainiosti. Laitteiden puuttuminen ei ole este kurssille osallistumiselle. Leikkaamiseen käytämme ilmaisia ohjelma kuten InShot tai iMovie.

Ohjaaja: elokuvantekijä Rose-Marie Kivijärvi


Muut vapaa-ajan kurssit


Vuotalon ulkoilmapakopeli -pelisuunnittelukurssi 

to 11.3.-6.5. klo 16-18 (paitsi 29.4. ja 6.5. klo 16-19)  

Kurssilla syvennytään suuressa suosiossa oleviin pakopeleihin, kun osallistujat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan oman ulkoilmapakopelin! Aluksi kurssilla tutustutaan pakopelien maailmaan, sitten omalle pelille suunnitellaan tarina ja pelissä ratkottavat pulmat. Suunnittelujen jälkeen peli toteutetaan Vuotalon pihaan ja lähiympäristöön. Lopuksi kurssilaiset pääsevät vetämään omaa pakopeliään muille nuorille. 

Kurssi kehittää osallistujien ryhmätyötaitoja, loogista ajattelua ja luovuutta. Kurssin osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta pakopeleistä.  

Ohjaaja: Maaria Klemetti  

Yhteistyössä: Operaatio Pulssi Itä 

Ikäsuositus: 13-18 v.  

kieli: suomi 

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumiset: Harrastushaku, 12.1. alkaen: https://www.harrastushaku.fi/view/13851 

paikka: Vuotalon keramiikkaluokka, 2. krs