Vapaa-ajan kurssit

Vuotalon ja Stoan
kesäkurssit 2018


Kurssit ovat maksuttomia. Omat eväät tarvitaan mukaan.
Ilmoittautumiset ma 16.4. alkaen: tiia.rantala@hel.fi


Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Vuosaari


Vaeltavat taiteilijat
7–9-vuotiaille
ma-pe 11.–15.6. klo 9.30–13.30

Jos tykkäät maalata, piirtää, askarrella ja luontoretkeillä, niin tämä kurssi on juuri sinulle sopiva! Tutkitaan ympäristöä taiteilijan silmin ja tehdään pieniä taideteoksia Vuotalossa ja sen ympäristössä. Viikon aikana löydetään innoitusta uusiin luoviin puuhiin, joista riittää iloa koko loppukesäksi.

Ohjaaja: kuvataiteilija Chloé Mahy-Hulkko
Opetuskielet: suomi, ranska ja englanti


Kaupunki luonnossa
10–13-vuotiaille
ma–to 11–14.6 klo 10–14

Ennen kaupungin rakentumista sen paikalla oli vain metsää, vesiä ja kalliota. Kurssilla tutkitaan luontoa ja omaa luontosuhdetta aktiivisen kaupunkilaisuuden kautta. Luontoa havainnoidaan ympäristöaiheisten ja taiteellisten tehtävien sekä kaupunkiviljelyn kautta. Pohditaan millä kaikilla tavoin kaupunkilainen on osa laajempaa ekosysteemiä.

Ohjaajat: kuvataiteilijat Petra Martinez ja Antti Annanpalo


Tulevaisuuskoulu
9–12-vuotiaille
ti–pe 12.
15.6. klo 10–14

Tervetuloa Tulevaisuuskoulun taiteelliselle ja toiminnalliselle tutkimusmatkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin! Kurssilla perehdytään tulevaisuuden tutkimukseen leikin, taiteen ja ilon kautta. Mukaasi tarvitset uteliaisuutta ja iloisen mielen.

Ohjaajat: taidekasvattaja Ilpo Rybatzki ja tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää                     ****************************************************************************


Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus


Kesän paras peli
7–9-vuotiaille
ma–pe 4.–8.6. klo 9.30–13.30

Millainen on hyvä peli? Tykkäätkö enemmän seikkailu- vai taktiikkapeleistä? Innostutko pihapeleistä tai korttipeleistä? Pelit kokoavat ihmisiä yhteen ja tarjoavat jaettuja hyviä kokemuksia. Ne upottavat pelaajat mielikuvitusmaailmoihin, joissa tarvitaan älyä, tuuria, luovuutta ja vikkeliä vaistoja selviytymiseen. Kurssilla tutustutaan erilaisiin peleihin, sekä suunnitellaan, toteutetaan ja pelataan valmiita pelejä yhdessä. Tule rakentamaan yhdessä kesän paras peli!

Ohjaaja: Taidekasvattaja Greta Salonen


Sirkuskoulu
9–12-vuotiaille
ma–to 4.–7.6. klo 10–14

Kurssilla opetellaan kehonhallinnan ja akrobatian perusteita sekä tehdään pari- ja ryhmäakrobatiaa. Tasapainoillaan yksipyöräisellä ja valmistetaan omin käsin sirkusvälineitä, joilla opetellaan esimerkiksi jongleerausta. Kurssin lopuksi tehdään pieni esitys, jossa osallistujat saavat kokeilla leikin kautta erilaisia rooleja ja hahmoja. Kurssi on monipuolinen ja värikäs sirkusteemainen kokonaisuus, jossa lapset oppivat tekemisen ja leikin kautta kehonhallintaa, ryhmässä  toimimista - ja ehkäpä myös nauramaan itselleen!

Ohjaaja: Sirkusammattilainen Jilka Repo


In Transit >< Käännöksessä
Monitaiteinen kurssi 10–14-vuotiaille
ti–pe 5.–8.6. klo 10–14

Miten kertoisin mitä haluan sanoa? In Transit >< Käännöksessä -kurssilla kokeillaan erilaisia taidetyöskentelytekniikoita, improvisaatiota ja pelisuunnittelua. Työskennellään yksin ja yhdessä sarjakuvan, äänitaiteen, kollaasin, vesivärien ja found art sculptures -tekniikan parissa. Taiteilijat voi työskennellä yksin tai pienessä ryhmässä. Joka tapauksessa, kurssilla on näkyvää, että olemme inspiraatio toinen toisillemme.

Ohjaaja: kuvataiteilija Arlene Tucker
Opetuskielet: suomi ja englanti


Leijanrakennuskurssi
10–14-vuotiaille
ti–pe 5.–8.6. klo 11–15

Leijakurssilla opitaan leijojen rakentamisen ja toiminnan perusteet. Rakennetaan eri tyyppisiä leijoja värikkäistä ja kestävistä materiaaleista. Kurssilla perehdytään myös leijan lennättämisen tekniikkaan.

Ohjaaja: kuvataiteilija Olof Kangas
Opetuskielet: suomi ja ruotsi
Maksuttomat vapaa-ajan kurssit lapsille ja nuorille

Valokuvauskurssi 10-12-vuotiaille: Tulevaisuuden kuvia


Vuotalossa järjestetään kausittain vaihtuvilla teemoilla lasten ja nuorten taidekursseja. Kurssit ovat maksuttomia. Ilmoittautuminen kursseille alkaa 8.1.2018.


Moniääninen sanataiteen iltapäiväkurssi 7-9-vuotiaille:
Jos sinulla olisi unelma

ti 6.2.-17.4. klo 14-15.30 (ei talvilomaviikolla 8)

Jos sinulla olisi unelma, joka olisi yhtä suuri kuin pilvenpiirtäjä, mikä se olisi? Entäpä jos saisit siivet selkääsi kuin Pegasos, ja saisit lentää yli kaupungin! Minne lentäisit? Kun yöllä lepäisit, mihin seikkailuun unet sinut veisivät? Taikoisitko uusia tarinoita hatusta, maalaisitko unikuvia, muotoilisitko yönkummajaisia? Tule ottamaan selvää, mitä pilvenpiirtäjät unelmineen kätkevät sisäänsä, sillä sieltä avautuu kokonainen tarinoiden maailma. Kielitaito ei ole rajoittava tekijä osallistumiselle.

Ohjaaja: Kati Oinonen, Vantaan Sanataidekoulu


Valokuvauskurssi 10-12-vuotiaille: Tulevaisuuden kuvia
ma 5.2.-16.4. klo 16-17.30 (ei talvilomaviikolla 8 eikä pääsiäisenä vk 14)

​​Kurssilla tutustutaan valokuvan perusasioihin sekä kokeillaan erilaisia valokuvallisia tapoja lähestyä Vuosaaren ja osallistujien tulevaisuuteen liittyviä haaveita, pelkoja, toiveita ja villejä visioita. Työskentely tapahtuu valokuvaamisen lisäksi myös kirjoittaen, piirtäen ja kuvia tietokoneella käsitellen. Kurssilla opitaan teknisiä taitoja mutta tärkeintä työskentelyssä on avoin, kokeileva ja mielikuvitusta kutkutteleva ilmapiiri.

Ohjaaja: valokuvataiteilija Kastehelmi Korpijaakko


​​​​​​​Lisätietoja ja ilmoittautumiset 8.1.2018 alkaen: hanna.westerholm@hel.fiVenäjänkieliset taidepajat

8-10 -vuotiaille
to 8.2.-19.4. klo 16.30-18 (ei talvilomaviikolla 8 eikä kiirastorstaina vk 13)

Kurssilla piirretään, maalataan, askarrellaan ja muovaillaan yhdessä. Tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin, painopisteenä keramiikkatyöt.

11–14 -vuotiaille
t
o 8.2.-19.4. (ei talvilomaviikolla 8 eikä kiirastorstaina vk 13) klo 18-19.30

Kurssilla syvennetään taitoja maalaamisessa ja keramiikkatöissä.

Ohjaaja: kuvataideopettaja Viktoria Veller
Opetuskieli: venäjä

Lisätiedot: Viktoria Veller p. 041-507 1212


Изостудия для русскоязычных детей

Группа для 8-10 -летних

Рисуем, лепим, занимаемся поделками. Знакомимся с разными техниками и материалами. Основное направление курса-керамика.

 
Группа для 11-14- летних

Углубленный курс изобразительного искусства и керамики. Занятий нет 20.10.2016.

Преподаватель Виктория Веллер.
Запись у  Виктории Веллер тел. 041 5071212или у  Hanna Westerholm hanna.westerholm@hel.fi тел. 09 31088404