Vapaa-ajan kurssit

Maksuttomat vapaa-ajan kurssit lapsille ja nuorille


Vuotalossa järjestetään kausittain vaihtuvilla teemoilla lasten ja nuorten taidekursseja. Kurssit ovat maksuttomia. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kulttuurituottaja Hanna Westerholm hanna.westerholm@hel.fiKEVÄTKAUDEN 2020 KURSSIT


Taiteen kemiaa

3.2.–2.3. klo 16–17.30

Oletko kiinnostunut kemiallisista reaktioista ja taiteesta? Haluatko syventää kemian osaamistasi käytännönläheisesti? Kurssilla tehdään taidetta ja tutustaan ilmiöiden taustalla vaikuttaviin reaktioihin. Luvassa on kemiallisia kokeita, tutkimista ja luovaa ilmaisua, tervetuloa mukaan oppimaan, oivaltamaan ja ilmaisemaan! Ohjaajat: Greta Salonen ja Sini Santasalo.

Kurssi on nuorten ideoima ja jatkotyöstämä.

Ohjaajat: taidekasvattaja Greta Salonen ja kemian opiskelija Sini Santasalo

13+-vuotiaille

Järj: Operaatio Pulssi! Itä ja Vuotalo

Keramiikkaluokka, Vuotalo


Merellisiä kuvia -valokuvakurssi 

23.3.–18.5. klo 16.30–17.45 (ei pääsiäis-ma 13.4.) 

 Tervetuloa tutkimaan merellistä ympäristöä valokuvauksen parissa. Kurssi soveltuu 10-14 vuotiaille, eikä sinulla tarvitse olla ennestään kokemusta kuvaamisesta. Tutustutaan ympäristöön kuvaten ja tutkien sekä keräten erilaisia materiaaleja. Vietämme kurssin aikana paljon aikaa ulkona työskennellen. Kuvaamisen lisäksi toteutamme kuvia vanhalla valokuvauksen sinikopio- eli syanotypia-menetelmällä. Kurssin kuvista tulee loppukeväästä näyttely Vuotaloon. 

Ohjaaja: kuvataiteilija, valokuvaopettaja Elina Julin  

Ikäsuositus: 10–14-vuotiaille 

Keramiikkaluokka, Vuotalo 


SANAPAJA/WORDSHOP
Kirjoittajatyöpajoja monikielisille nuorille

ke 15.1.–6.5.2020, klo 17.00–19.00

Oletko useamman kielen ja kulttuurin kanssa elävä nuori? Haluatko ilmaista itseäsi kirjoittaen ja löytää oman äänesi? Haluatko oppia kirjoittamaan vaikkapa iskevän lavarunon, rap-biisin tai somepäivityksen? Tahtoisitko viettää aikaa yhdessä muiden kirjoittajien kanssa?

Tervetuloa kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liiton järjestämiin Sanapaja / Wordshop -kirjoittajatyöpajoihin kevätkaudella 2019! Jos olet useamman kielen ja kulttuurin piirissä kasvanut ja elävä nuori, työpajat ovat juuri sinua varten.

Sanapaja / Wordshop -työpajoissa kirjoitetaan kaikenlaisia tekstejä osallistujien omien kiinnostuksen kohteiden, kuten musiikin, valokuvauksen, somettamisen, piirtämisen, ja lavarunouden innoittamana.

Maksuttomiin työpajoihin on tervetullut kuka tahansa aiemmasta kirjoituskokemuksesta riippumatta. Viikoittain järjestettäviin pajoihin ei tarvitse ilmoittautua. Toimintaan saa osallistua vaikka joka viikko, mutta paikalla voi piipahtaa myös satunnaisesti. Työpajojen kirjoitus- ja puhekielenä on niin suomi kuin englanti. Osallistujien olisi siis hyvä osata vähintään suomen tai englannin kielen alkeet, mutta täydellistä kielitaitoa ei osallistumiseen vaadita. Hanke toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Työpajoja ohjaa sanataideopettaja, FM Jenni Hurmerinta, liiton pitkäaikainen 13–19-vuotiaiden nuorten ryhmän Saniaisen sanataideohjaaja. Hurmerinnalla on kattava kokemus monikielisten ja -kulttuuristen työpajojen ja kurssien ohjaamisesta muun muassa vastaanottokeskuksissa ja kouluissa.

Yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto ja Vuotalo.

Lisätietoja:

Jenni Hurmerinta
Sanataideopettaja
jenni.hurmerinta@sanattu.fi

Vuotalo, kokoushuone 2


TALVILOMAKURSSIT

Kurssit ovat maksuttomia. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kulttuurituottaja Hanna Westerholm hanna.westerholm@hel.fi, 050 464 9536.


Tee se itse! -talvilomakurssi 10–13-vuotiaille

torstai-perjantai 20.–21.2. klo 10–13 

Kurssin aikana tehdään itse luonnonkosmetiikkaa, joiden raaka-aineet löytyvät kotoa. Tutustutaan myös kekseliäisiin design-ratkaisuihin, joilla voidaan säästää luontoa: koristellaan kierrätyslangoilla omien kuulokkeiden tai kännykänlaturin johdot. Perehdytään myös muutamaan yksinkertaiseen lumoavaan piirustustekniikkaan.  Kurssilla käytetään kierrätys- ja luontoystävällisiä materiaaleja.   

Ohjaaja: Chloé Mahy-Hulkko.

kieli: suomi, ranska, englanti 

Vuotalo, ateljeeluokka, Mosaiikkitori 2


Merenalaisia ääniä / DIY Underwater Sound Recordings -kurssi yli 12-vuotiaille

torstai-perjantai 20.–21.2. klo 10–13

Kurssilla tehdään oma mikrofoni jolla voi nauhoittaa vedenalaisia ääniä. Käytetään valmista mallinnetta jonka päälle rakennetaan mikrofonin osat. Kurssilla tutustutaan peruselektroniikan ja vedenalaisten nauhoitustekniikoiden lisäksi oman ympäristön kokemiseen kuuloaistin kautta. Tehdään myös retki merenrantaan.

Ohjaajat: Camilo Sanchez & Liisi Soroush, Aalto Media Lab.

kieli: suomi ja englanti

Vuotalo, taideluokka, Mosaiikkitori 2


Pe 21.2. klo 10-12 

Aalto Media Lab workshop: Soivat hedelmät / Turn anything into an instrument 

Miten saadaan hedelmät ja kasvit soimaan? Työpajan aikana rakennetaan virtapiiri, joka voidaan yhdistää mitä erilaisempiin esineisiin. Työpajan lopuksi pidetään pieni musiikkihetki itse rakennetuilla instrumenteilla. Aiempaa kokemusta virtapiirien rakentelusta ei ole tarpeen olla. Vanhempia ja isovanhempia kannustetaan osallistumaan yhdessä lasten kanssa. 

Ohjaaja: Shreyasi Kar, Aalto Media Lab 

kieli: suomi ja englanti

Vuotalo, galleria, Mosaiikkitori 2