Vapaa-ajan kurssit

Maksuttomat vapaa-ajan kurssit lapsille ja nuorille


Vuotalossa järjestetään kausittain vaihtuvilla teemoilla lasten ja nuorten taidekursseja. Kurssit ovat maksuttomia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kulttuurituottaja Hanna Westerholm hanna.westerholm@hel.fi / 31.1. asti Maaria Klemetti maaria.klemetti@hel.fi 


Talvilomakurssit 22.-26.2.  

Vuotalossa järjestetään koululaisille maksuttomia taidekursseja talvilomaviikolla (vko 8). Kurssien teemat tarkentuvat lähempänä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 12.1.2021 alkaen: hanna.westerholm@hel.fi / 31.1. asti maaria.klemetti@hel.fi 

Tee oma animaatio! 

ma 22.2. – to 25.2. klo 11-14 

Animaatiokurssi sopii nuorille, jotka tykkäävät piirtämisestä ja tarinoiden keksimisestä. Työskennellä voi yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Kurssilla luodaan oma kertomus ja suunnitellaan animaation tapahtumia, piirretään figuureita ja taustakuvia sekä tehdään animaatio stop-motion tekniikalla. Lopuksi luodaan animaation äänimaailma.  

Ohjaaja: kuvataiteilija Gunzi Holmström 

Ikäsuositus: 9-14v. 

Kieli: suomi, ruotsi, englanti 

Paikka: Vuotalon keramiikkaluokka, 2krs. 

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi / 31.1. asti maaria.klemetti@hel.fi 


Vuosaaren Yötutkijat -kuvataidekurssi 

ti 23.2. – to 25.2. klo 10-13 

Millaisia sankareita, eläimiä tai kulkureita ilmestyy yöllä Vuosaareen? Minkälaisia seikkailuja niille tapahtuu pimeässä? 

Onko sinulla villi mielikuvitus? Tykkäätkö askarrella ja maalata? Liity Vuosaaren Yötutkijoiden joukkoon ja sukella varjoteatterin maailmaan!  

Pidämme kurssipäivinä lyhyen ruokatauon. Otathan omat eväät mukaan. 

Ohjaaja: Chloé Mahy-Hulkko 

Ikäsuositus: 7-10v. 

Kieli: suomi, ranska, englanti 

Paikka: Vuotalon Ateljee-luokka, 2krs. 

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi / 31.1. asti maaria.klemetti@hel.fi 


CakeMaster-kakunkoristelukilpailu 

Ke 24.2. klo 12 ja 14 

Haasta itsesi ja kaverisi kakunkoristelukilpailussa! Kilpailun aikana tiimit pääsevät koristelemaan kakun käyttämällä erilaisia koristeita sekä mysteeriaineksia. Keskiviikkona 24.2. pidetään kaksi kakunkoristeluerää, joihin molempiin mahtuu mukaan neljä joukkuetta. Kilpailun teema on yllätys ja se ilmoitetaan osallistujille juuri ennen kisan alkua. Kaikki ainekset löytyvät paikan päältä! 

Ensimmäinen erä pidetään klo 12 ja toinen erä klo 14. Jaamme joukkueet tasaisesti molempiin eriin ilmoittautumisen päätyttyä. 

Vuotalon karsinnan voittajakakun valitsee nuorista koostuva raati, joka pisteyttää kaikki kakut samoja kriteerejä noudattaen. Julkaisemme voittajan keskiviikkona kisan päätteeksi klo 16 maissa alkavassa IG-livelähetyksessä. Voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. 
Voittajajoukkue kohtaa finaalissa muiden alueiden joukkueet perjantaina 26.2. klo 15:00 alkaen Oodin Maijansalissa. 

Järjestäjä: Vuotalo ja Operaatio Pulssi Itä 

Ikäraja: 12-18v. 

Paikka: Vuotalon aula 

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumiset: Harrastushaku-sivustolla 20.1. alkaen osoitteessa www.harrastushaku.fi


Muut vapaa-ajan kurssit


KURSSI PERUTTU - MUTKUjuniori-muotoilukurssi 

ma 1.2- 8.3. (ei talvilomaviikolla 22.2.) klo 16-17.30  

MUTKUjuniori-kurssi muotoilusta, suunnittelusta ja luovalla alalla työskentelystä kiinnostuneille yläkoululaisille!  

MUTKUjuniorikurssi on tiivis pikakoulutus muotoilun maailmaan 7-9-luokkalaisille. Kurssi valmentaa työelämään sekä antaa intoa ja opastusta ohjaustyöhön. Kurssilla pääset tekemään erilaisia muotoiluoprojekteja ja samalla tutkimaan suunnittelun eri osa-alueita ammattimuotoilijoiden ohjauksessa sekä suunnittelemaan omia projekteja! Kurssilla kokeillaan muotisuunnittelua, ideointia ja oman tuotteen prototyypin tekemistä. Lisäksi mietitään millaista pajaa voitaisiin pitää itse. 

Kurssilta on mahdollisuus valmistua MUTKUjuniori-ohjaajaksi ja päästä tätä kautta näyttämään ja käyttämään taitoja oikeissa työtilanteissa! Kurssille osallistuvat saavat passin, jonne kerätään suorituksia koko kurssin ajan. Passi toimii yhtenä näyttönä omista taidoista. MUTKUjunioriohjaaja-DIPLOMIn saaminen edellyttää 80% osallistumista (passin suoritukset). SuoMu tarjoaa palkallisia työmahdollisuuksia valmistuneille junioreille. 

Ohjaaja: Suomen muotoilukasvatusseura SuoMu ry 

Ikäsuositus: 7-9lk. 

Paikka: Vuotalon Keramiikkaluokka, 2krs. 


Vuotalon ulkoilmapakopeli -pelisuunnittelukurssi 

to 11.3.-6.5. klo 16-18 (paitsi 29.4. ja 6.5. klo 16-19)  

Kurssilla syvennytään suuressa suosiossa oleviin pakopeleihin, kun osallistujat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan oman ulkoilmapakopelin! Aluksi kurssilla tutustutaan pakopelien maailmaan, sitten omalle pelille suunnitellaan tarina ja pelissä ratkottavat pulmat. Suunnittelujen jälkeen peli toteutetaan Vuotalon pihaan ja lähiympäristöön. Lopuksi kurssilaiset pääsevät vetämään omaa pakopeliään muille nuorille. 

Kurssi kehittää osallistujien ryhmätyötaitoja, loogista ajattelua ja luovuutta. Kurssin osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta pakopeleistä.  

Ohjaaja: Maaria Klemetti  

Yhteistyössä: Operaatio Pulssi Itä 

Ikäsuositus: 13-18 v.  

kieli: suomi 

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumiset: Harrastushaku, 12.1. alkaen: https://www.harrastushaku.fi/view/13851 

paikka: Vuotalon keramiikkaluokka, 2. krs