Vapaa-ajan kurssit

Maksuttomat vapaa-ajan kurssit lapsille ja nuorille


Vuotalossa järjestetään kausittain vaihtuvilla teemoilla lasten ja nuorten taidekursseja. Kurssit ovat maksuttomia. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kulttuurituottaja Hanna Westerholm hanna.westerholm@hel.fiSYYSKAUDEN 2019 KURSSIT


SANAPAJA/WORDSHOP
Kirjoittajatyöpajoja monikielisille nuorille

18.9.–11.12.2019, klo.17.00–19.00

Vuotalo, kokoushuone 2

Oletko useamman kielen ja kulttuurin kanssa elävä nuori?
Haluatko ilmaista itseäsi kirjoittaen ja löytää oman äänesi?
Haluatko oppia kirjoittamaan vaikkapa iskevän lavarunon, rap-biisin tai
somepäivityksen?
Tahtoisitko viettää aikaa yhdessä muiden kirjoittajien kanssa?

Tervetuloa kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liiton järjestämiin Sanapaja / Wordshop -kirjoittajatyöpajoihin kevätkaudella 2019! Jos olet useamman kielen ja kulttuurin piirissä kasvanut ja elävä nuori, työpajat ovat juuri sinua varten.

Sanapaja / Wordshop -työpajoissa kirjoitetaan kaikenlaisia tekstejä osallistujien omien kiinnostuksen kohteiden, kuten musiikin, valokuvauksen, somettamisen, piirtämisen, ja lavarunouden innoittamana.

Maksuttomiin työpajoihin on tervetullut kuka tahansa aiemmasta kirjoituskokemuksesta riippumatta. Viikoittain järjestettäviin pajoihin ei tarvitse ilmoittautua. Toimintaan saa osallistua vaikka joka viikko, mutta paikalla voi piipahtaa myös satunnaisesti. Työpajojen kirjoitus- ja puhekielenä on niin suomi kuin englanti. Osallistujien olisi siis hyvä osata vähintään suomen tai englannin kielen alkeet, mutta täydellistä kielitaitoa ei osallistumiseen vaadita. Hanke toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Työpajoja ohjaa sanataideopettaja, FM Jenni Hurmerinta, liiton pitkäaikainen 13–19-vuotiaiden nuorten ryhmän Saniaisen sanataideohjaaja. Hurmerinnalla on kattava kokemus monikielisten ja -kulttuuristen työpajojen ja kurssien ohjaamisesta muun muassa vastaanottokeskuksissa ja kouluissa.

Yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto ja Vuotalo.

Lisätietoja:

Jenni Hurmerinta
Sanataideopettaja
jenni.hurmerinta@sanattu.fi

Tieteestä taidetta
9–11 -vuotiaille
ma 16.9.–11.11. klo 16-17.30

Miksi mustikka värjää kädet ja paperin? Voiko sitruunalla maalata? Mikseivät kaikki aineet sekoitu keskenään? Kurssilla tutkitaan ilmiöitä taiteen ja tieteen avulla kokeillen, maalaten ja leikkien. Tutustumme yhdessä mm. muovin ominaisuuksiin, ph-maalaukseen ja syanotypiaan.

Tule mukaan oppimaan, oivaltamaan ja ilmaisemaan!
Ohjaaja: taidekasvattaja Greta Salonen
opetuskielet: suomi ja englanti
Paikka: ateljee-luokka

Instagram -kännykuvauskurssi yli 13-vuotiaille 
torstaisin 19.9.–10.10. klo 17–19
Vuotalo, keramiikkaluokka, Mosaiikkitori 2

Kurssilla opetellaan ottamaan monipuolisia selfieitä, perehdytään siihen kuinka luoda mielenkiintoinen feedi Instagramiin ja etsitään omia luovuuden rajoja. Käydään läpi kännykän omia sekä erilaisten applikaatioiden muokkausmahdollisuuksia. Tarkoitus on ennen kaikkea pitää hauskaa ja löytää oma visio kuvaukseen. Kurssin opettaja Arez Metta on helsinkiläinen valokuvaaja, jonka vahvuuksiin kuuluu luonnonvalon käyttö, aidon fiiliksen vangitseminen ja rennon ilmapiirin luominen.

Yhteistyössä Operaatio Pulssi! Itä ja Vuotalo

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: hanna.westerholm@hel.fi 050 464 9536


 "Wakuwaku ukiuki” – Kuvakirja japanilaiseen tyyliin
yli 13-vuotiaille
torstaisin 24.10.–14.11. klo 17–19
Vuotalo, keramiikkaluokka, Mosaiikkitori 2

Mitä ”wakuwaku” tarkoittaa? Se tarkoittaa onnellista ja jännittävää tilannetta. ”Ukiuki” puolestaan ilmaisee sellaista oloa kun ei voi rauhoittua koska on liian iloinen.  Japanin kielessä käytetään runsaasti ääni-sanoja, jotka ilmaisevat tilaa tai tunnetta. Tällaista ”gitaigoa” käytetään paljon japanilaisessa arkikeskustelussa ja se on myös Mangassa paljon käytetty tehokeino.  Kurssilla tutustutaan japanin kieleen gitaigon kautta ja tehdään oma kuvakirja.

Ohjaaja: Midori Salo

Yhteistyössä Operaatio Pulssi! Itä ja Vuotalo

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: hanna.westerholm@hel.fi 050 464 9536