Vapaa-ajan kurssit

Maksuttomat vapaa-ajan kurssit lapsille ja nuorille


Vuotalossa järjestetään kausittain vaihtuvilla teemoilla lasten ja nuorten taidekursseja. Kurssit ovat maksuttomia. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kulttuurituottaja Hanna Westerholm hanna.westerholm@hel.fi

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kulttuurituottaja Maaria Klemetti 24.8.-31.1.2021 maaria.klemetti@hel.fiSYKSYN 2020 KURSSIT


Ulapalla

keramiikkakurssi 10–12-vuotiaille 

ma 14.9. - 9.11. klo 16-17.30 (ei syyslomaviikolla 42) 

Kurssilla seilataan aavoilla ulapoilla ja sukelletaan merten syvyyksiin. Tutkimme merta ja sen ilmiöitä piirtäen, maalaten ja muovaten. Inspiroidumme merten salaisuuksista ja lähiluonnosta, sekä pohdimme kasvavaa muovin määrää merissä.  
 
Pääasiallisena materiaalina on savi. Kurssilla opitaan keramiikan perusteet muovailusta ja lasittamisesta, aikaisempaa kokemusta ei tarvita.   

Ikäsuositus: 10–12 v. 

kieli: suomi, englanti 

Vuotalon taideluokka, 2. krs


Merisuolaa ja kamomillan kukkia

Ihanan ekologinen kurssi yli 13-vuotiaille 

la 26.9. ja 3.10. klo 12-16 

Kurssin aikana tehdään itse luonnonkosmetiikkaa, joiden raaka-aineet löytyvät kotoa. Tutustutaan myös kekseliäisiin design-ratkaisuihin, joilla voidaan säästää luontoa: esimerkiksi koristellaan kierrätyslangoilla omien kuulokkeiden tai kännykänlaturin johdot.  

Ohjaaja: Chloé Mahy-Hulkko   

Opetuskielet: suomi, ranska, englanti 

yhteistyössä Operaatio Pulssi! Itä ja Vuotalo 

Vuotalo, ateljeeluokka


Ideasta videoksi!  

Kurssi 11–13-vuotiaille 

to 1.10.–12.11 klo 15.30–17 (ei syyslomalla vk 42) 

Haluatko tehdä videoita ja oppia lisää valokuvauksesta? Kurssilla opetellaan kuvausta, kuvakerronnan suunnittelua, äänien tuottamista sekä yksinkertaista editointia. Opetellaan myös stop motion -animaation perusteita. Kurssin tarkoitus on mahdollistaa omien ideoiden ja ajatusten esiin tuominen videoiden avulla. Käytetään pääasiassa kännyköitä ja talon laitteita, joten tarvitset mukaan vain innostuneen asenteen! 

Ohjaaja: Paula Ahola 

Ikäsuositus: 11-13 v. 

kieli: suomi, englanti 

Vuotalon taideluokka, 2. krs 


Syyslomakurssit 14.-16.10. klo 10-14 


Vuotalossa järjestetään koululaisille maksuttomia taidekursseja syyslomaviikolla. Kurssien teemat tarkentuvat lähempänä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 14.9.2020 alkaen: maaria.klemetti@hel.fi

Pe 16.10.  

Syysloman leffa- ja animaatiopäivä koululaisille 

Syysloman leffapäivä kutsuu koululaiset katsomaan elokuvia ja osallistumaan nonstop-työpajoihin sarjakuva- ja animaatioteemalla. 


Klo 10: Kimmo ja Hemmo matkalla aurinkoon 

Pienet kimalaispojat Kimmo ja Hemmo päättivät naulata Auringon kiinni taivaankanteen, jotta aina olisi lämmintä ja mukavaa. Kimmo on viisas kimalainen, mutta siitä huolimatta ystävysten yritys ei ota onnistuakseen. Kimalaisten täytyy kääntyä Helka Mehiläisen puoleen. Neljä värikästä kertomusta kimalaisystävien kommelluksista. 

Kesto: 30 min 

Ikäraja: S 

Kieli: Puhuttu suomeksi 


Klo 13: Muumit Rivieralla  

Niiskuneiti on haaveillut pääsevänsä matkoille, ja niinpä muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Henkeäsalpaavan myrskyn jälkeen heidän veneensä päätyy Rivieralle, jossa he majoittuvat Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Muumi ja pääsee piireihin. 
 
Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnalliseen elämänmenoon ja glamouriin tuskastunut Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla. 
 
Kesto: 1h 16 min 

Ikäraja: S

Kieli: suomi

Tekstitys: ruotsi 


Klo 15: Weathering with you  

Tokiossa on satanut taukoamatta jo kuukausia. Hodoka on karannut kotoaan, ja etsii paikkaansa Tokion kaduilla. Hodoka tapaa Hinan, tytön, joka tuo auringon mukanaan. Romanssi yltyy ylimaallisiin mittoihin ja sininen taivas saa iloitsemaan elämästä – mutta mikä on luonnonvoimiin puuttumisen hinta? 
 
Matoko Shinkai valloitti maailman edellisellä elokuvallaan "your name". Tämä uljas uutuus oli viime vuoden katsotuin animaatio Japanissa. 
 
Ääniroolit: Kotaru Daigo on Hodaka, Nana Mori on Aurinkotyttö Hina, Tsubasa Honda on Natsumi Suga, Sakura Kiryu on Nagisa Amano. 

Kesto: 1h 52 min 

Ikäraja: K7 

Kieli: japani

Tekstitys: suomi ja ruotsi 


Talvilomakurssit


Aalto Media Lab workshop: Soivat hedelmät / Turn anything into an instrument 

Pe 21.2. klo 10-12 

Miten saadaan hedelmät ja kasvit soimaan? Työpajan aikana rakennetaan virtapiiri, joka voidaan yhdistää mitä erilaisempiin esineisiin. Työpajan lopuksi pidetään pieni musiikkihetki itse rakennetuilla instrumenteilla. Aiempaa kokemusta virtapiirien rakentelusta ei ole tarpeen olla. Vanhempia ja isovanhempia kannustetaan osallistumaan yhdessä lasten kanssa. 

Ohjaaja: Shreyasi Kar, Aalto Media Lab 

kieli: suomi ja englanti

Vuotalo, galleria, Mosaiikkitori 2