Avoin toiminta 0-6-vuotiaille

Jussi Ollilan Satutuokiot

tiistaisin 9.10., 23.10., 6.11., 20.11. ja 4.12. klo 10.30, vapaa pääsy

Maailma on täynnä herkullisia, hurjia ja kummallisia tarinoita! Satuhetkien matkaopas vie kuulijansa yllättäviin seikkailuihin. Jokaisella kerralla keksitään ainutkertainen tarina, johon lapset pääsevät itse vaikuttamaan. Satu syntyy sanoista, toiminnasta, eleistä, ilmeistä ja musiikista. 

Kesto n. 30 min, alle 7-vuotiaille.
Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset 23.8. klo 10 alkaen: tiina.pyre@hel.fi.
Paikka: Vuotalon aula

Taideneuvola
Leikkipuisto Lampi, Kontula

Taideneuvola vierailee tänä syksynä Kontulassa. Taideneuvola innostaa ja opastaa kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Neuvola antaa myös ideoita taiteen kohtaamiseen arjen keskellä. Tule paikalle ajoissa, mukaan mahtuu 10 lasta aikuisineen!

pe 5.10., 12.10., 26.10. ja 2.11. klo 10-12

Taideneuvola innostaa ja opastaa kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Neuvola antaa myös ideoita taiteen kohtaamiseen arjen keskellä. Tule paikalle ajoissa, mukaan mahtuu 10 lasta aikuisineen!

Ohjaaja: taidekasvattaja Anne Rossi-Horto

Eri hieno essu
pe 5.10 klo 10–12, vapaa pääsy 

Kotona tarvitaan esiliinaa, kun leivotaan tai taiteillaan! Tehdään tekstiilivärejä käyttäen omat värikkäät essut vaatteita suojaamaan ja arjessa ilahduttamaan.

Paperimosaiikkileikki
pe 12.10. klo 10–12, vapaa pääsy
Mosaiikit on yleensä tehty keramiikan- tai lasipalasista. Nyt revitään ja silputaan monenväristä paperia ja muodostetaan silpuista kuvia mosaiikin tapaan. Samalla päästään harjoittelemaan tarkkaa liimaamista.

Käsinukke herää esiintymään
pe 26.10. klo 10–12, vapaa pääsy 

Minkälaisia käsinukkeja voi tehdä ja miten niitä käytetään? Valmistetaan itse käsinuket ja kokeillaan niillä esittämistä - ehkä saamme pienen yhteisen esityksenkin aikaan!

Miljoona tapaa piirtää
pe 2.11 klo 10–12, vapaa pääsy 

Tutkitaan erilaisia piirtimiä kuten liituja, puuvärejä, tusseja tai hiiltä ja testataan niitä monenlaisille paperilaaduille. Mitä syntyy, kun monilla erilaisilla piirtimillä piirtääkin samaan kuvaan?

Ikäsuositus: 3–6 v. lapset aikuisen kanssa.
​​​​​​​Max. 10 lasta ja 10 aikuista, ei ennakkoilmoittautumista
Ohjaaja: taidekasvattaja Anne Rossi-Horto
Paikka: Leikkipuisto Lampi, Leikkikuja 4, Kontula