Alakoulut

Maksutonta 5x2-taideopetusta koululuokille

Helsingin kulttuurikeskus tarjoaa Vuotalossa 5x2-taideopetusta itäisen ja kaakkoisen Helsingin alakoululuokkien oppilaille. Osallistuminen on kouluille maksutonta. Koko koululuokka pääsee pienryhmissä tutustumaan yhteen taiteenlajiin taideopettajan johdolla viiden viikon ajan kaksi oppituntia kerrallaan. Opetusaineet ovat animaatio, arkkitehtuuri ja valotaide. Opetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kuvataidekoulun kanssa. ​​​​​​​

Tiedustelut: hanna.westerholm@hel.fi


Alakoulukino

​​​​​​​

Heinähattu ja Vilttitossu. Vieraana ohjaaja Kaisa Rastimo.
ma 22.10. klo 9.

Heinähattu ja Vilttitossu on rakastettu lastenelokuvaklassikko, joka on riemastuttanut suomalaisia perheitä jo yli vuosikymmenen ajan. Tanner tömisee ja kylänraitti raikaa, kun pienet tytöt taistelevat oikeudestaan spagettiin ja oikeaan lapsuuteen. Aikuiset eivät opi mitään, jos lapset ovat aina vaan kilttejä! Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suosittuun kirjasarjaan ja sen on ohjannut Kaisa Rastimo, joka on maanantai-aamuna Vuotalossa paikalla kertomassa elokuvasta ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Pakolliset ennakkoilmoittautumiset ti 21.8. klo 10 alkaen tämän sivun kautta,
Paikka: Vuosali
Kesto: 75 min
Ikäraja: S


Pulpettikino -lyhytelokuvanäytös
ma 12.11. klo 9.

Lyhytelokuvanäytös tarjoaa visuaalisesti huikaisevan kattauksen eurooppalaista animaatiota. Näytös on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin valtakunnallista kiertuetta ja festivaalin lapsille ja nuorille suunnattua Pulpettikino-sarjaa. Ei puhetta/suomeksi puhuttu. Näytös soveltuu päiväkoti-ikäisistä alakoululaisiin (1.-2.lk).Näytös sisältää seuraavat elokuvat:

EN NÄÄ ENÄÄ NENÄÄ (Ohjaus: Anni Nykänen / Suomi 2017 )
MURKUT (Ohjaus: Julia Ocker / Saksa 2017 )
PINGVIINIT (Ohjaus: Julia Ocker / Saksa 2018 )
LAISKIAINEN (Ohjaus: Julia Ocker / Saksa 2018 )
HERRA HERÄTTÄJÄ (Ohjaus: Filip Diviak / Tsekki 2017 )
KOYAA JA TANSSIVAT SUKAT (Ohjaus: Kolja Saksida / Slovenia, Kroatia 2017 )
LAULAVA HUGO JA HÄNEN USKOMATTOMAT SEIKKAILUNSA
(Ohjaus: Reinis Kalnaellis / Latvia 2017 )
WAIKIKI (Ohjaus: Maris Brinkmanis / Latvia 2017)

Pulpettikinoon pakolliset ennakkoilmoittautumiset ti 21.8. klo 10 alkaen tämän sivun kautta.
Paikka: Vuosali
Kesto: 45-60min.
Järj. HIFF & VuotaloUMO: Pekka ja susi

ti 20.11.2018 klo 10, 3.-6.-luokkalaisille
Pakolliset ennakkoilmoittautumiset ti 21.8. klo 10 alkaen.​​​​​​​

Pekka ja Susi (Петя и волк, Petja i volk) on rakastettu lasten musiikkisatuklassikko, joka kertoo tarinan pienestä pojasta ja tämän eläinystävistä, joita uhkaa lähistöllä liikkuva hirvittävä susi. Teoksesta on tullut kansainvälisesti hyvin suosittu sekä lasten että aikuisten keskuudessa.

Sergei Prokofjevin vuonna 1936 kirjoittama ja säveltämä teos on luotu kertojalle ja orkesterille. Musiikkisadussa on seitsemän hahmoa, joista jokaista edustaa oma soitin ja teema. Prokofjevin sävellyksestä tehtiin vuonna 1966 versio, jonka maineikas Oliver Nelson sovitti big bandilleen. UMO teki Suomen ensiesityksen Oliver Nelsonin Pekasta ja Sudesta vuosi sitten kapellimestari Mikko Hassisen johdolla ja nyt konserttisarja saa jatkoa.

Mainion musiikin rinnalla koululaiskonsertissa nähdään espanjalaisen taiteilijan Ayesha Lópezin Pekka ja Susi -aiheinen kuvitus, joka projisoidaan konserttisalin seinälle. Näin koululaisten on helppo seurata esitystä ja eri hahmojen musiikillisia teemoja.

Kesto n. 40 min.

UMO Jazz Orchestra: Kapellimestari Mikko Hassinen
Sävellys Sergei Prokofjev, sovitus Oliver Nelson


Red Nose Company:
Keisarin uudet vaatteet 

pe 26.10. klo 10 koululaisnäytös, vapaa pääsy.
Pakolliset ennakkoilmoittautumiset ti 21.8. klo 10 alkaen. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta.

Suosittu koko perheen kiertue-esitys vihdoin Vuotalossa! Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama hyppäävät roolista toiseen ja huomioivat kaikenikäiset katsojat. H. C. Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Lapsille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri. Yksi asia on universaali ja varma – alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Suunnittelu ja toteutus Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama, tuotanto Niina Bergius ja Tinni Torikka
Ikäsuositus: 2.-6.-luokkalaiset
Kesto: 1 h
Paikka: Vuosali