Vuotalon keväässä monipuolisia elämyksiä ja alueellista keskustelua

Vieno Motors | Kuvaaja Ulla Kokki

Vuosaaren oma kulttuurikeskus tarjoaa monipuolisesti eri kulttuuritapahtumia, vaihtuvia näyttelyitä sekä taidekasvatustoimintaa lapsille, nuorille, päiväkodeille ja kouluille. Vuotalo tarjoaa myös alustan alueelliselle keskustelulle.

Vuotalon kevään ohjelmisto on tuttuun tapaan monipuolinen ja osallistujiaan aktivoiva. Ohjelmistossa on elokuvia, matineoita, teatteriesityksiä sekä erilaisia konsertteja.

Helmikuun alussa Vuotalon valtaa Aalto Media Labin tapahtumakokonaisuus ja Ääniaalto-festivaali. Flux Island on Aalto Media Labin ja Vuotalon yhteinen hanke, joka yhdistää näyttelyn, työpajoja ja audiovisuaalisia esityksiä. Näyttelyssä esitellään uusi mediataideteoksia, jotka tarkastelevat Vuosaarta ja sen suhdetta Itämereen. Videomapping-työpajassa perehdytään videotekniikkaan ja katutaiteen historiaan. Luvassa on myös merenalaisten äänien nauhoittamista ja Vuotalon viides Ääniaalto-festivaali. Talvilomaviikolla luvassa on festivaalin yhteydessä järjestettäviä ääniaalto-työpajoja, joissa voi valmistaa soittimia ja äänikojeita.

Kevään mittaan Vuotalossa esiintyvät lukuisat huippuartistit Laura Närhestä Lontoon kuumimpaan nu-jazz -taiteilijaan Xantone Blacqiin. Viime aikojen kovin kotimainen bänditulokas Maustetytöt kapuaa Vuotalon lavalle 13.2. Game Music Collective Band esittää pelimusiikkia 7 hengen yhtyeen voimin ja Erdinc Bashan & Nefesin esityksessä hip hop kohtaa turkkilaisen perinnemusiikin.

Maestro ja minä: Jukka Tolonen -tapahtumassa 26.3. kitaristilegenda keskustelee urastaan Holle Holopaisen kanssa. Harmo ja minä -esityksessä klassisen kitaran taituri Petri Kumela ja näyttelijä Vesa Vierikko pohtivat ihmisyyttä, elämää ja luontoa herkästi ja kauniisti. KOM-teatteri: Valehtelijan peruukki on dokumentaarinen teos muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Jules Vernen klassikko Maailman ympäri 80 päivässä vuodelta 1872 päivitetään uudelle vuosituhannelle ohjaaja Jussi Nikkilän toimesta.

Vieno Motors: Troubled Water -näyttelyssä meren rannoilta löydetyt roskat ja aarteet herättävät osallistujat ja katsojat huomaamaan lähiympäristön ja meren tilan. Näyttelyyn liittyy useita tapahtumia, kuten Merenpelastusajelu-työpaja, pääsiäisvitsojen koristelua sekä barokkihenkinen Plastic Baroque -esitys.

Vuotalossa järjestetään kevään mittaan myös useita ruotsinkielisiä tapahtumia. Luvassa on Klubb Ankdammin klubi-iltoja, joissa kuullaan Abban inspiroimaa big band -musiikkia, Sami Huberin johtamaa afroa, poprock- sekä jazz-iltoja. Muumikonsertti kannustaa koko perhettä liikkumaan ja laulamaan.

Maaliskuun puolivälissä järjestettävä, kaikkien kulttuurikeskusten yhteinen Bravo!-festivaali on lasten ja nuorten esittävän taiteen tapahtuma, joka tuo Helsinkiin korkealaatuisia, kansainvälisiä teatteri-, sirkus ja tanssiesityksiä, osallistavaa teatteria ja työpajoja.