Helsingin kulttuurikeskuksissa Pride-teemaisia työpajoja, elokuvia sekä Pride-nuorten päätösjuhlaPride-viikkoon virittäytymisen voi aloittaa Vuotalon Pride-teemaisessa Räsynukke -työpajassa 2.9. Luo kierrätyskankaista ja langoista ompelematta supersankari tai pitkäkutrinen prinsessa! Annantalo tarjoaa Pride-viikolla tapahtumia lapsille ja nuorille. 2-7-vuotiaille suunnattu Tanssiva satuhetki juhlistaa sateenkaaren väreissä ihmisten ja perheiden monimuotoisuutta. Kulttuurikeskus Caisan Pride-tapahtumien huipentumana toteutetaan Pride-nuorten päätösjuhla lauantaina 12.9. Malmitalossa on Pride-viikolla tarjolla muun muassa Drag Make Up -paja 9.9. Stoan galleriassa on esillä 4.9.–18.10. Kalle Hammin & Dzamil Kamangerin näyttely Free in No State, jonka teokset tarkastelevat marginaaliryhmien suhdetta valtaväestöön sekä yhteiskunnan ja yksilön välisiä suhteita. Isoon osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Kulttuurikeskusten Pride-viikon ohjelma:

Annantalo

ke 9.9. klo 10, vapaa pääsy
Tanssiva satuhetki

Tanssijat ja sadunlukija esittävät hauskan ja yleisöä osallistavan sadun, joka syntyy improvisaationa luetun tarinan pohjalta. Satuhetkessä tanssitaan sateenkaaren väreissä ihmisten ja perheiden monimuotoisuutta juhlien. Esiintyjät ottavat katsojat mukaan lempeällä otteella ja jokainen saa itse valita haluaako liikkua mukana.

Lapsille suunnatun tanssiesityksen tavoitteena on nostaa perheiden ja sukupuolten monimuotoisuus esiin. Tekstit on kirjoitettu yhteistyössä useiden eri työpajojen osallistujien kanssa. Näitä työpajoja ovat järjestäneet mm. Sateenkaariperheet ry, Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus ja varhaiskasvatusryhmät.

Esitys sopii kaikille, erityisesti 2-7-vuotiaille ja heidän perheilleen.
Kieli: suomi
Vapaa pääsy. Esitykseen on ilmoittauduttava ennakkoon: www.kultus.fi

to 10.9. klo 10, vapaa pääsy
Maimu Brushwood o.s. Huolirinta: Satuhetki

Runoilija Maimu Brushwood o.s. Huolirinnan satuhetkissä seikkailevat rämäpäinen Ulla ja maailmaa ihmettelevä Olavi. He ovat nukkeja ja asuvat Neiti Rauhalan kivijalkaliikkeen takahuoneessa. Empaattinen ja salaperäinen Maimu on kuvataiteilija Timo Tähkäsen drag alter ego. Maimun teksteissä kaikki voivat olla ystäviä keskenään.
Kesto 45 min
Kieli: suomi
Vapaa pääsy. Esitykseen on ilmoittauduttava ennakkoon: www.kultus.fi

to 10.9. klo 16-20, vapaa pääsy
Nuorten Pride-ilta

Priden vuoden 2020 teema on Esikuvat. Vuonna 2020 juhlitaan esikuvia – heitä, jotka ovat kävelleet vaikean polun ensimmäisenä, heitä, jotka käyttävät asemaansa nostaakseen muita, ja heitä, jotka auttavat meitä vaikeissa tilanteissa jatkamaan. Heitä, jotka antavat rohkeutta, iloa, ja toivoa.

Kuka tahansa voi olla esikuva. Millainen esikuva sinä haluat olla?
Miltä tuntuisi luoda itsestäsi Annantalon puvustamon pukujen ja maskeerauksen avulla oma esikuvahahmosi ja ikuistaa se valokuvaan? Tule ja osallistu!
Ikäsuositus: nuorille
Kieli: suomi
Vapaa pääsy


Caisa

ti 8.9. klo 17-19, 15 €
Serving Face – A Drag Make-up Workshop

Are you excited about Drag Make-up? Are you looking to try it for the first time?
Here comes the first Drag-Makeup workshop aiming to show you how to SERVE a FACE!
 Getting to know your Drag character and create a look for that character. Learning basics of drag makeup and how to use different cosmetics for drag effect.

 Requirements: Bring some make-up products that you already have: makeup foundation, eye-shadows, powder, lipstick, make-up pencils, and blush. If you want to be more extra, gear it up with some (eco-)glitter, highlighter, contour, false lashes and a wig, why not?

COVID-19 update: In order to sustain safety distance between the attendants, we can have only 10 participants. Each one use their own stuffs. If you have any sign of illness please do not enter the venue, ticket can be refunded in this case. Practice good hygiene when you are in the venue.
Ikäraja: 18+ 
Kesto: 2,5 h
Liput: www.lippu.fi

1€ Drag – A Drag Costume Workshop
ke 9.9. klo 17-19.30, 15 €

Are you excited about Drag Looks and Costumes? You want a DIY Extravaganza Queer Look for Helsinki Pride Parade and Parties?
Here comes the first Drag Costume-making workshop aiming to show you how to create your own Drag Costume from 1 EURO budget!
Learn how to create your unique drag costume from existing wardrobe or anything from the second-hand stores. Getting to create a fantastic look in Drag doesn’t need to be expensive.

Requirements: Bring your own fabric, accessories or anything you can find in your wardrobe or UFF/secondhand stores. If you have your own needles, and glue guns, bring it too! We may supply some fabric and basic things to help you out.

COVID-19 update: In order to sustain safety distance between the attendants, we can have only 10 participants. Each one use their own stuffs. If you have any sign of illness please do not enter the venue, ticket can be refunded in this case. Practice good hygiene when you are in the venue.
Ikäraja: 18+ 
Kesto: 2,5 h Liput: www.lippu.fi

pe 11.9. klo 19, liput 20/15 €
Love United – Betty Fvck (K-18)

Betty Fvckin queerlesque-show on kenties elämäsi queerein ja huikaisevin burleskiesitys.
Tervetuloa kauniiden esiintyvien taiteilijoiden maailmaan: luvassa on burleskia, boylesquea, draglesquea (drag-kuninkaita ja -kuningattaria), sirkustaiteilijoita, laulajia, stand up -koomikkoja ja paljon muuta.

Kesto: 2h 30min (sis. 30 min väliajan),
esityksen jälkeen DJ klo 24 asti
Ovet avautuvat: 19.00
Esitys alkaa: 20.00
Esitys päättyy: 22.30
Ovet sulkeutuvat: 24.00
Ikäsuositus: K-18
Liput: www.lippu.fi
wearequeerlesque.com

la 12.9. klo 18-22, vapaa pääsy
Pride-nuorten päätösjuhla

Nuorten Pride- viikko huipentuu nuorten omiin päätösbileisiin!
Nuorten virallisia Pride-viikon päätösbileitä juhlitaan tänä vuonna Kulttuurikeskus Caisassa. Bileiden musiikista vastaavat DJ Angelica Roselie ja DJ Sun Toiveet, sekä sensaatiomainen KUUMAA livesetillään! Lisäksi ohjelmassa on nuorten oma Drag Show.
Nuorten Pride tarjoa nuorille turvallisen tilan juhlia, tutustua ja olla ylpeästi omana itsenään. Sisäänpääsy on maksuton ja tapahtuma on päihteetön. Tapahtuman ikärajoitus on 13-17-vuotiaat. Sisään päästetään sen verran ihmisiä kerrallaan, kuin senhetkiset suositukset antavat myöten.
Tapahtumajärjestäjät seuraavat jatkuvasti tuoreimpia ohjeita ja suosituksia pandemiatilanteeseen liittyen. Ajantasaisimmat tiedot tapahtuman toteutumisesta saat liittymällä tapahtumaan osallistujaksi sekä seuraamalla Helsinki Pride Weekiä sosiaalisessa mediassa!

Facebook: Helsinki Pride Week
Instagram: @helsinkipride
Helsinki Pride 2020.fi


Espan lava

7.9.2020 klo 19, vapaa pääsy
Helsinki Pride: Kadi Vija Key Project

Kadi Vija Key Project on improvisaation mestari Kadi Vijan (s.1985) ympärille syntynyt raikas ja innovatiivinen kokoonpano.
Yhtyeen epätavallinen instrumentaatio luo uusia ja ainutlaatuisia äänimaisemia, ja Vija onkin ottanut mukaansa maan mielenkiintoisimmat jazzmuusikot: Max Zenger soittaa bassoklarinettia, Tuomo Dahlblom kitaraa ja Tuomas Timonen rumpuja.
Moderni jazz, elokuvamusiikki sekä arjen pienet ilmiöt inspiroivat Kadi Vijaa säveltäjänä. Hän tavoittelee musiikissaan mukavuusalueensa sekä tuntemattoman välistä balanssia, ja tekee sen äärimmäisen vilpittömästi. Vijalla on taito vangita kuulijansa ja herättää syviä tunteita. Laulaessaan hän kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen ja nyanssien kielellä, usein kiertämällä laulajalle ominaisimman elementin – lyriikat. Yhtyeenjohtajan persoonallinen lähestymistapa laulamiseen on ehtinyt herättää myös kansainvälistä huomiota.


Malmitalo

Malmitalon Pride-viikko
8.–11.9.2020

Malmitalo on ylpeästi mukana Pride-juhlinnassa työpajojen ja elokuvanäytösten merkeissä, kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

ti 8.9. klo 16-19, vapaa pääsy
Operaatio Pulssi: Sateenkaareva työpaja nuorille

Työpajassa suunnitellaan ja painetaan kangaskasseja ja t-paitoja, voit ottaa myös mukaan oman tekstiilisi, jonka haluat tuunata! Opettajana Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun Hannele Heino. Nonstop-työpajoihin voi varmistaa paikkansa ilmoittautumalla ennakkoon tai tapahtumapäivänä tulemalla paikan päälle. Työpajaan mahtuu kerrallaan taiteilemaan 10 nuorta.

Ilmoittautumiset: Sanna Tolvanen, 040 683 7028
Malmitalo, Taideluokka 3

ke 9.9. klo 18, vapaa pääsy
Drag Make Up -paja
Tervetuloa Drag Make Up -pajaan Malmitalolle! Pajaan on vapaa pääsy mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan, koska osallistujamäärä on rajattu. Koronatilanteen vuoksi toivomme osallistujien käyttävän omia maskeerausvälineitä. Ikäsuositus 12-18 v.
Ilmoittautumiset: malmitalo.tuotanto@hel.fi
Malmitalon lämpiö

ke 9.9. klo 18, vapaa pääsy
Elokuva: My Beautiful Laundrette, K16

My Beautiful Laundrette (Poikien pesula) on Daniel Day-Lewisin läpimurtoelokuva, jonka jälkeen hän on voittanut mm. kaksi parhaan näyttelijän Oscar-palkintoa (Minun elämäni ja There Will Be Blood). Elokuva on niin ikään ohjaaja Stephen Frearsin läpimurtoelokuva, jonka jälkeen hän on ohjannut unohtumattomia klassikoita kuten Valheet ja viettelijät, High Fidelity sekä Oscar-voittajan The Queen. Johnny (Daniel Day-Lewis) kuului aiemmin rasistiseen äärioikeistolaiseen liikkeeseen, ja menneisyys saavuttaa häntä vähitellen, mikä vaikeuttaa ystävyyttä Omarin ja tämän perheen kanssa. Tilannetta pahentaa entisestään Johnnyn ja Omarin välille syntyvä seksuaalinen jännite.
Liput: Vapaa pääsy, vahtimestari jakaa lippuja alkaen puoli tuntia ennen näytöksen alkua, liput jaetaan saapumisjärjestyksessä. Salissa on turvavälit, maksimikapasiteetti 40 paikkaa. Vierekkäisillä paikoilla istuminen on sallittua vain saman seurueen jäsenille.

Ennakkoilmoittautuminen: Pride-viikon elokuviin on mahdollista ilmoittautua etukäteen täyttämällä ilmoittautumislomake Malmitalon nettisivuilla www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat, näin voit varmistaa pääsysi leffaan. Täytä lomakkeeseen tietosi ja seurueen koko (1-5 hlöä), ilmoittautuminen sulkeutuu aina tuntia ennen elokuvan alkua. Jos lippukiintiössä on tilaa, saat kuittauksen onnistuneesta ilmoittautumisesta sähköpostiisi. Lipun saat noudettua vahtimestarilta nimelläsi ennen elokuvan alkua. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja pieni osa lippukiintiöstä jätetään aina jaettavaksi paikan päällä.

Malmitalo, Pieni Sali

to 10.9. klo 12-18, vapaa pääsy
Kylttipaja

Tervetuloa kaikille avoimeen kylttipajaan Malmitalolle, tule valmistamaan tai tuunaamaan kylttisi lauantain kulkuetta varten. Pajaan on vapaa pääsy, ryhmiltä vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. jotta osaamme varautua osallistujien kokonaismäärään.
Ryhmien ilmoittautumiset: malmitalo.tuotanto@hel.fi
Malmitalon aula

pe 11.9. klo 18, vapaa pääsy
Elokuva: Pride, K12

HUOM! Elokuva on vaihtunut alun perin ilmoitetusta teknisistä syistä johtuen.Hyvän tuulen komedia Pride kertoo tositarinan gay-aktivisteista, jotka päättivät aloittaa rahankeräyksen lakossa oleville kaivosmiehille 80-luvun puolivälin Briteissä. Vuonna 1984, kun raju kaivosalan murros leviää läpi Britti-yhteiskunnan, kaivosmiehet saavat tukea yllättävältä suunnalta: pieni gay-aktivistien ryhmä alkaa kerätä varoja lakkoilijoiden perheille. Kaivosmiesten liiton hylätessä aktivistien tuen, päättävät he yhteistuumin matkustaa pieneen kaivoskaupunkiin Walesiin ja lahjoittaa kerätyt varata henkilökohtaisesti. Matkasta tulee ikimuistoinen. Ohjaus: Matthew Warchus Kesto: 2 h Rooleissa: Imelda Staunton, Billy Nighy, Andrew Scott, Ben Schnetzer, Faye Marsay, Dominic West, Paddy Considine

Ennakkoilmoittautuminen: Pride-viikon elokuviin on mahdollista ilmoittautua etukäteen täyttämällä ilmoittautumislomake Malmitalon nettisivuilla www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat, näin voit varmistaa pääsysi leffaan. Täytä lomakkeeseen tietosi ja seurueen koko (1-5 hlöä), ilmoittautuminen sulkeutuu aina tuntia ennen elokuvan alkua. Jos lippukiintiössä on tilaa, saat kuittauksen onnistuneesta ilmoittautumisesta sähköpostiisi. Lipun saat noudettua vahtimestarilta nimelläsi ennen elokuvan alkua. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja pieni osa lippukiintiöstä jätetään aina jaettavaksi paikan päällä.
Malmitalo, Pieni Sali


Stoa

pe 4.9.-su 18.10. vapaa pääsy
Näyttely: Kalle Hamm & Dzamil Kamanger: Free in No State

Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin teokset tarkastelevat marginaaliryhmien suhdetta valtaväestöön sekä yhteiskunnan ja yksilön välisiä suhteita: poissulkemista, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Keskeisiksi teemoiksi nousevat kulttuurinen vuorovaikutus, moninkertaiset identiteetit sekä yksilön asema yhteiskunnassa.
Suomalaissyntyinen Hamm käsittelee teoksissaan ulkopuolisuuden ja vierauden kokemusta sekä ihmisten tapaa lokeroida ja määrittää asioita. Iranilaissyntyinen Kamanger puolestaan hyödyntää teoksissaan omaa henkilöhistoriaansa sekä keskiaasialaisia käsityötekniikoita.


Vuotalo

2.9. klo 16-18, vapaa pääsy
Räsynukke Pride-viikon hengessä


Suunnitellaan ja toteutetaan pieni räsynukke Pride-viikon hengessä! Riepunukestasi voi tulla yhtä hyvin viitalla varustettu supersankari kuin pitkäkutrinen prinsessa – tai jotain siltä väliltä. Nukke toteutetaan ompelematta. Materiaaleina ovat kierrätyskankaat ja langat.

7.9. klo 18, vapaa pääsy
Maanantaileffa: And Then We Danced

Upea georgialainen tanssielokuva tyhjensi palkintopöydän Ruotsin Guldbagge-gaalassa: paras elokuva, paras miespääosa, paras käsikirjoitus ja paras kuvaus!
Merab tanssii Georgian kansallisessa tanssiryhmässä partnerinsa Maryn kanssa ja unelmoi paikasta pääryhmässä. Hänen elämänsä mullistuu, kun karismaattinen Irakli liittyy ryhmään ja alkaa kilpailla samasta paikasta, herättäen uusia tunteita Merabissa. Merab on ennen pitkää ratkaisun edessä: seuratako sydäntänsä ja lähteä vanhoillisesta maailmasta, jossa hän on kasvanut? Onko hän valmis riskeeraamaan kaiken, minkä vuoksi hän on taistellut?
Kesto: 1 h 53 min
Ikäraja: K12
Kieli: georgia. Tekstitys: suomi, ruotsi
Hinta: Vapaa pääsy

sö 13.9 kl. 17, 34/31/24 €
Tove Jansson – visdiktaren
Emma Klingenberg i samarbete med Svenska Teatern

Från vilken källa rann Toves sångtexter? Hur kunde hon skriva visor och vers så problemfritt, vem hade lärt henne det? Vilken musik lyssnade hon själv på? Hur viktig var musiken egentligen för hennes skapande?
Och kan det verkligen stämma att Tove Jansson och Povel Ramel hade ett samarbete? Hur såg det ut i såfall? Fick Tove någonsin en sång tillägnad henne, och vem skrev då den?
Emma Klingenberg har under de senaste två åren forskat i Tove Janssons visdikter och nu är det äntligen dags för henne att presentera sina fynd.
Tove Jansson – visdiktaren är en färggrann konsertföreställning med en stor dos humor. Följ med då Emma Klingenberg och hennes tre musiker försöker hitta svaren på frågorna ovan. Nyfunna vistexter av Tove Jansson presenteras i helt nya tonsättningar och arrangemang. Vi får också höra kända sånger ur Tove Janssons visskatt.

Mistä lähteestä Toven laulujen sanat pulppusivat? Miten hän osasikaan kirjoittaa lauluja ja lyriikoita niin mutkattomasti, kuka häntä oli opettanut? Millaista musiikkia hän itse kuunteli? Kuinka tärkeä musiikki oikeastaan oli hänen luomisprosessilleen?
Ja voiko tosiaan pitää paikkansa, että Tove Jansson ja Povel Ramel tekivät yhteistyötä? Minkälaista se siinä tapauksessa oli? Omistettiinko Tovelle koskaan laulua, ja kuka sen olisi kirjoittanut?
Emma Klingenberg on kahden kuluneen vuoden aikana tutkinut Tove Janssonin laulujen lyriikoita ja nyt on vihdoin tullut aika esittää löydöksiä yleisölle.

Tove Jansson - visdiktaren on värikäs ja rutkasti huumoria sisältävä konserttiesitys. Tule kuuntelemaan kun Emma Klingenberg ja kolme muusikkoa etsivät vastauksia yllä esitettyihin kysymyksiin. Tove Janssonin lyriikoita esitetään täysin uusin sävellyksin ja sovituksin. Esityksen aikana saamme myös kuulla Tove Janssonin tuttuja lauluaarteita.

Längd: 1h 15 min, utan paus
Kesto: 1 h 15 min, ilman väliaikaa
Liput: www.lippu.fi